Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Tündérboszorkányos találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 07.

ImageMagyar Óra Falva a magyar órában található, pontosabban a fogaskerekek alatt, ahol a Fő téren a főszakács főzeléket főz, a Fő utcán pedig van egy kifőzde, ahol Laci süti a pecsenyéjét, a Konyhatündér pedig segít neki. – Legalábbis Bosnyák Viktória „Amikor kivirágzott a fánk fánk” című könyvében.

Tovább...
 
Balajty Ferenc dedikálása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageFogytak a csákók rendesen, mármint papírból és könyv formában - Balajthy Ferenc "Papírcsákó" című könyvének dedikálásán. A költő, aki legújabb kötetének bemutatóját már tegnap élvezhették a gyermekek az Aranybulla Könyvtárban, ma ismét közönség elé lépett, s a "jó gyerekeknek" arany színű tollal, a magukat "rossznak" vallóknak pedig feketével írta alá legújabb versei gyűjteményét...

 
Aszfaltrajzverseny gyermekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageGyermekrajzokkal színesedett a Vajda János Könyvesbolt és a Játékország előtti tér a Fő utcán. E boltok ugyanis aszfaltrajzversenyt rendeztek ma délután. Bár a felhívást általános iskolásokhoz idézték, három óvodás is benevezett, akik – a többi résztvevővel egyetemben – könyveket és játékokat kaptak jutalmul. Sőt, a legügyesebbek Balajthy Ferenc felajánlásaként a „Papírcsákó” című kötetet is hazavihették emlékbe.

Tovább...
 
Sobor Antal szubjektív benyomásainak, reflexióinak kötete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageAzt hittem, benne lesz legújabb könyvében az az elhíresült, kacajröptető karnisos történet, amelyet oly’ sokszor hallottam már előadói esteken. Hát, nem volt. De a humor, az irónia, s a tanulságos történetek így sem hiányoznak Sobor Antal „Naplójegyzeteiből”, amely az Ünnepi Könyvhétre jelent meg.

Tovább...
 
Mesék mezején járva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageRitkán fordul elő (sajnos), hogy a Vörösmarty Teremben olyan sokan gyűljenek össze egy rendezvényre, hogy ne maradjon üres szék. Tegnap viszont többen is állni kényszerültek azok közül, akik Bokros János „Mesék mezején” című kötet-bemutatójára, s a kiadványban található grafikákból rendezett kiállítás megnyitóra voltak kíváncsiak.

Tovább...
 
Térzenére vár a Magyar Honvédség zenekara Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageKoncertsorozat kezdődött tegnap délután az Országalmánál. A Magyar Honvédség zenekara szórakoztatta a közönséget vidám katonazenével, s ünnepelve a Magyar Honvédség fennállásának 160. évfordulóját, valamint a Magyar Légierő 70. és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum 90. születésnapját. A program szervezői elmondták: mostantól minden csütörtökön, 17-18 óráig várja térzene az érdeklődőket a belvárosban.

 
Fejér megyei alkotók és műveik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageFejér megye több írója is részt vett az Ünnepi Könyvhét megnyitóján tegnap este a Szent István teremben, ahol a székesfehérvári polgármester köszöntője után be is mutattak néhány helyi alkotót: Bakonyi Istvánt, Balajthy Ferencet, Bokros Juditot, Koch Imrét, Móser Zoltánt és Sobor Antalt, akikkel később lehetőség nyílt személyes beszélgetésekre is.

Tovább...
 
Sike Márta Magdolna festményei a Platánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageA „Kossuth kard” képzőművészeti vándordíj tulajdonosának, Sike Márta Magdolnának alkotásaiból nyílt kiállítás tegnap este a Platán Galériában. A tárlatot Simon M. Veronika ajánlotta a közönség figyelmébe, aki bemutatta a festőnőt és a fellépő művészeket, hiszen a megnyitókat ehelyütt mindig műsoros estekkel ötvözik.

Tovább...
 
A betűk a szépség útján vezetnek az emberségre és a hűségre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageA 79. Ünnepi Könyvhét központi megnyitóját tegnap délután rendezték meg a Szent István Művelődési Ház udvarán. Az ünnepi beszédet dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondta, a program előtt és után pedig Sillye Jenő és Borka Zsolt megzenésített verseit hallhatták az érdeklődők.

Tovább...
 
Papírcsákó Balajthy Ferencen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

Image„Hogy tudsz megírni több ezer verset úgy, hogy közben nem fájdul meg a kezed?” – kérdezte egy kisfiú Balajthy Ferenctől néhány perccel ezelőtt az Aranybulla Könyvtárban, ahol a költő bemutatta legújabb, „Papírcsákó” című kötetét. „Úgy, hogy egyszerre csak egyet írok.” – hangzott a válasz – „És volt egy nagy szerelmem, az Erika, aki segített ebben a munkában. Ő pedig nem a feleségem volt, hanem egy írógép.”

Tovább...
 
XIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 05.

ImageNemzetközi Néptáncfesztivál szórakoztatja a közönséget augusztus 15-től Székesfehérvár belvárosában. A programsorozat felvonulással kezdődik, s lesznek filmvetítések, zenekari bemutatók, szabadtéri előadások, gyermekprogramok, folkestek, valamint egy kiállítás is nyílik „A reneszánsz ember és a tánc” címmel. A fesztiválra az elmúlt 12 évben 58 országból érkeztek hozzánk táncosok: 120 együttes 4000 szereplővel. Idén Costa Rica, Finnország, Franciaország, Grúzia, Dél-Korea, Moldova, Nepál, Venezuela és Thaiföld képviselőit is láthatják az érdeklődők. A rendezvény augusztus 20-án fejezdőik be egy zárógálával.

 
<< Első < Előző 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6128 - 6138 / 6188